Door Combinatie Groot

Door Combinatie Groot

9 maart 2021 Reacties uitgeschakeld voor Door Combinatie Groot By admin

Als ik bij onze vrienden binnenstap, gaat mijn mobiel. Het is één van mijn vaste klanten, dus die moet ik even opnemen. Normaal heb ik contact met de management assistente, dus er moet iets bijzonders aan de hand zijn. “Ik word morgen in Amsterdam verwacht voor het opnemen van een podcast (de term podcast is een samentrekking van iPod en broadcast). Kun jij rijden?” Dat is lang geleden! De laatste rit dateerde als gevolg van Corona al weer van juli 2020.

Ik ken mijn agenda, die bijna leeg is, uit mijn hoofd ….. Dus sta ik de volgende dag bij de klant voor de deur. Bij het opengaan van de deur stel ik mij maar weer voor en neem de autosleutel in ontvangst! Och, wat voelt het weer heerlijk en vertrouwd om plaats te nemen achter het stuur van deze Porsche. Ook al mag je dan op de snelweg maar 100 kilometer per uur rijden het blijft een genot! Als ik de klant in de buurt van het Vondelpark heb afgezet, rijd ik door naar een locatie om te wachten. Dit keer “strand” ik bij mijn eerste voetbalvereniging, R.K.S.V. DCG (Door Combinatie Groot).

Mijn vader had hier in zijn jeugd ook gevoetbald en zijn broer is er jarenlang grensrechter geweest bij het eerste elftal, dus Hansje moest, toen hij 10 jaar werd, ook lid worden. Ik weet nog goed, dat ik poseerde bij mijn oma op de veranda in mijn nieuwe tenue samen met mijn zus. Een wit shirt met een rode en een blauwe V! De vereniging was Rooms-katholiek en dus moest de broek zwart zijn! Veel mensen weten dat niet, maar toentertijd was dat zo. Een witte broek kon immers doorschijnen en dat “wilde” de Paus niet ……

Mijn zus en ik.

Gelukkig is er veel veranderd sindsdien! Ik loop op het sportcomplex naar het hoofdveld en de kantine. Er is in ruim 50 jaar niets veranderd, het ziet er allemaal alleen niet zo modern meer uit! Daarna ga ik richting de grote parkeerplaats, waar mijn vader mij als 17-jarige elke zondagochtend auto leerde rijden. Optrekken, stilstaan, optrekken stilstaan. Later heb ik met onze dochters hetzelfde gedaan, maar dan op de kazerne in Wezep! Na deze herinneringen rijd ik weer terug naar het Vondelpark en meld mij weer in het net bij de klant. Als we weer terugrijden naar Zwolle vertelt deze de ervaringen van het vraaggesprek en de af en toe lastige vragen, die gesteld werden.

Gelukkig kijkt de klant terug op een leuk gesprek en ik op een halve eeuw geleden!

Comments are closed