Kersverse oma

Kersverse oma

26 maart 2021 Reacties uitgeschakeld voor Kersverse oma By admin

Mijn mobiel gaat en als ik op het scherm kijk, zie ik dat het om een nummer uit Duitsland gaat. Af en toe word ik hier zo moe van en neem dus niet op. Ik word zo vaak op mijn mobiel gebeld door lieden, die niets anders willen dan mij iets aansmeren. Als het een onbekend nummer is, neem ik dus niet meer op. Als iemand iets wilt, dan spreken ze mijn voicemail maar in. Als dat niet gebeurt en ze bellen vaker, blokkeer ik dat nummer. Het klinkt niet klantvriendelijk, maar als ik onderweg ben, kan ik ook niet opnemen. 

Dit keer wordt mijn voicemail wel ingesproken: “U bent nu niet bereikbaar, ik bel u later terug. Ik bel vanuit Duitsland. Einde bericht.” Ok, afwachten dus. Enige tijd later belt hetzelfde nummer en krijg ik een Nederlandse stem aan de lijn. De dame wil graag informatie wat de kosten zijn voor een rit naar Amsterdam. Haar moeder woont in Zwolle en is net oma geworden. Als gevolg van Corona durft zij niet met de trein en vanwege het slechte weer wil ze niet met haar eigen auto. Ik stel voor om het een en ander op de mail te zetten. Vaak schrikken met name privéklanten als ze de prijs zien en dat terwijl ik toch niet de duurste ben! Na goedkeuring maak ik de detailafspraken met de kersverse oma zelf. Als ik haar bel, vraagt ze of het ook mogelijk is, dat ik met onze auto rijd. Ze heeft een Renault Twingo van 12 jaar oud en rijdt niet zo veel, helemaal geen grote afstanden. Er staan slechts 29.000 kilometers op de teller! “De auto krijgt wel elk jaar een beurt, hoor!” Krijg ik te horen en ik overtuig haar, dat het juist goed voor een auto is om af en toe lange afstanden te rijden. Daarnaast heeft ze all weather banden, dus wat kan er gebeuren?

Als ik bij “oma” aanbel en mij voorstel, zijn haar eerste woorden: “Ik vind het best wel eng, hoor!” Ik stel haar gerust en vertel haar, dat ik wel vaker met (onbekende) vrouwen in de auto zit. Onderweg breekt, in tegenstelling tot buiten, het ijs helemaal. Van alles en nog wat komt ter sprake en voor we het weten staan we bij haar dochter en schoonzoon voor de deur! “Ik ben hier zo blij mee, dat dit kan!” Laat ze mij nog weten, voordat ze uitstapt.

En ik ben er ook blij mee, “al weer” mijn derde rit dit jaar ……. met dank aan Covid-19!

Comments are closed