Oude Bekenden

Oude Bekenden

11 februari 2021 Reacties uitgeschakeld voor Oude Bekenden By admin

“Hoi Hans, misschien is er weer een fotoshoot van VT-wonen op 14 januari. Kan ik een optie op die datum krijgen onder dezelfde voorwaarden? Met de buurmans auto dit keer.” Ik antwoord, dat het ok is! Dit keer niet meer met de oude Volvo. Na de vorige rit in oktober heeft de klant met haar man de Peugeot 3008 van mijn inmiddels overleden buurman overgenomen en daar mag ik mee op pad, een oude bekende dus! Het recept is hetzelfde als een paar maanden geleden: een auto vol met dozen wegbrengen, wachten en weer terug naar Zwolle! Wel heeft ze mij verzocht om tijdens het wachten wat papier op te halen in de buurt van Schiphol voor haar kunstwerken. “Ik ga er van uit, dat je voor deze actie iets in rekening brengt” stelt de klant in één van de laatste appjes, waarin alle details voor de rit staan. Natuurlijk doe ik dit niet, dit is gewoon service van de zaak!

De avond voor de rit haal ik de auto op en krijg ik een tasje met spullen mee voor de styliste van VT-wonen, de mevrouw van het papier en voor mij! De volgende ochtend stel ik de navigatie in, ik moet vlak bij het centrum van Leiden zijn. Als ik er bijna ben, mag ik niet verder: wegwerkzaamheden, verboden verder te rijden! De navigatie geeft geen alternatief. Beetje jammer! Ik parkeer de auto even op de stoep en pak snel mijn mobiel. Gelukkig is Google Maps wel op de hoogte en 5 minuten later sta ik alsnog voor het opgegeven adres.

Even moet ik terugdenken aan een jaar of twintig/dertig geleden. In het handschoenenkastje of in het vak naast de bijrijderstoel lag het 100.000 Stratenboek van Shell.

Het boek bevatte plattegronden van steden en dorpen en een straatnamenregister, dat ongeveer de helft van het boek besloeg. De bedoeling was, dat het iemand probleemloos binnen een straal van 300 meter naar de plek bracht, waar die wilde zijn. Probleemloos …. ja, ja …… maar af en toe was het nog best lastig die straal van 300 meter en zo’n klein kaartvierkant zonder straatnamen.

Dan gaat het tegenwoordig wel een stuk gemakkelijker!

Comments are closed