Oude Bekenden (2)

Oude Bekenden (2)

17 februari 2021 Reacties uitgeschakeld voor Oude Bekenden (2) By admin

Ik kan op het opgegeven adres in Leiden helaas niet voor de deur parkeren. Een aantal mannen zijn een kleine vrachtwagen aan het uitladen. Ik meld mij bij de styliste van VT-wonen, die mij vervolgens vraagt of ik alle dozen met de kunstwerken naar boven kan brengen. De ruimte beneden moet nog worden ingericht voor de fotoshoot. Er wordt een deel van een huiskamer ingericht en net als bij toneel worden de panelen aan elkaar gemaakt  en iets gecreëerd. Nadat ik klaar ben, vertrek ik richting Schiphol voor het ophalen van het speciale papier. Hierna is het tijd voor koffie! Op naar één van de restaurants over de A4.

Volgens mij worden de mensen allemaal een beetje moe van al die maatregelen en de vele wijzigingen/aanvullingen daarop. Ik vraag mij dan ook af er wel een gedegen besluitvormingsproces heeft plaatsgevonden. Vooral in het begin kreeg ik het idee, dat het Outbreak Management Team niet uit alle disciplines bestond. Wat dat aan gaat kan er, schat ik voorzichtig in, nog veel van Defensie worden geleerd.

In veel van mijn functies heb ik heel wat besluitvormingsprocessen mogen bijwonen en als Chef Staf ook mogen leiden. Hierbij waren altijd alle specialisten, zoals o.a. vertegenwoordigers van personeelszaken, inlichtingen, operaties, plannen, logistiek, verbindingen, financiën e.d.  aanwezig. Iedereen mocht zijn zegje doen, vaak werd er daarna nog op de kaart “voorgeoefend” en vervolgens werd het voorstel aan de commandant voorgelegd. Tevens werden er ook vaak contingencyplans (noodplannen) gemaakt.

Als ik mijn koffie op heb, app ik de klant of ik even bij mijn zus, die in de buurt van Leiden woont, mag lunchen. “Ooooh dat moet je niet vragen. Ga! En veel plezier zolang het niet in Spanje is….” krijg ik als antwoord. Na de lunch wacht ik op het seintje van de styliste, dat ze klaar is. Als ik de “oude bekende” weer vol geladen heb, kan de terugreis beginnen.

Na het afgeven van de autosleutels in Zwolle laat de klant mij weten , dat ze blij met mij is! En daar doe je het tenslotte allemaal voor!

Comments are closed