Eén jaar later

Eén jaar later

1 oktober 2021 Reacties uitgeschakeld voor Eén jaar later By admin

Op zondagavond  krijg ik een mail binnen van de secretaresse van een ‘oude bekende’ met de volgende tekst: “Geachte heer Ruiter, het is al weer enige tijd geleden, dat wij contact hebben gehad. Corona was hier in ook wel een bepalende factor. ….. Heeft u gelegenheid dinsdag en woensdag  twee ritten voor hem te verzorgen?” Deze mevrouw blijft altijd heel formeel, ondanks het feit dat we al bijna 6 jaar zaken doen en elkaar ook al een aantal keren hebben ontmoet. Ik antwoord, dat het geen probleem is. De volgende ochtend krijg ik echter het bericht, dat de afspraak voor dinsdag is komen te vervallen. Zo gaat dat af en toe …. Eén ding is zeker, niets is zeker!

Als ik op woensdagmiddag bij de klant arriveer, realiseer ik mij, dat het op de dag af een jaar geleden is, dat ik hem voor het laatst heb gereden. Corona, corona, corona ….. “Kom binnen, we hebben nog de tijd genoeg!” Krijg ik van hem te horen. Als ik vertel, dat het toch wel een uur rijden is naar de locatie van het restaurant ontstaat er verwarring. We moeten niet naar Holten, maar naar Hengelo! Een snelle blik op Google maps leert ons, dat de reistijd bijna hetzelfde is. Gelukkig maar! Inmiddels is het wel tijd om te vertrekken. Als we op tijd de straat van de bestemming inrijden, verwachten we beiden hier geen Michelinster-restaurant, een echte volksbuurt.

Als de klant is uitgestapt en ik een foto van de auto maak voor het monument van C.F. Stork, google ik even deze naam. Hij was één van de directeuren van de gelijknamige machinefabriek in Hengelo en ontwikkelde naast zijn werk ook sociale en culturele initiatieven om de kwaliteit van leven en werk van o.a. zijn personeel te verbeteren. Zo was hij de drijvende kracht achter deze wijk, omdat hij vond, dat werknemers van het bedrijf fatsoenlijk moesten worden gehuisvest. Terwijl ik dit lees, moet ik gelijk aan mijn klant denken, die 5 jaar geleden o.a. hiervoor Koninklijk onderscheiden is. Nu, na al die jaren, geniet ik nog steeds elke rit van zijn gezelschap en natuurlijk van de Mercedes Benz!

Comments are closed