Een leven lang leren

Een leven lang leren

16 juli 2021 Reacties uitgeschakeld voor Een leven lang leren By admin

Ik krijg een appje van een klant van vorig jaar met de vraag of ik haar moeder een aantal keren wil rijden en wat de kosten zijn. Zij moet een aantal trainingen verzorgen. Er zit ook nog een fotootje bij van een Volvo XC 60.

In deze tijd van Corona met bijna geen ritten is dat natuurlijk een heerlijke vraag!  De laatste woorden in haar berichtje zijn: “P.S. Mocht het kunnen, dan beloof ik je, dat je daar geen spijt van krijgt. #mooimens”.  Mijn laatste rit was ook met een oma, dus als ik haar kan helpen, waarom niet? Nadat ik een prijs heb doorgegeven en het akkoord is, krijg ik de naam van haar moeder. Als ik snel reken, moet deze vrouw minimaal ongeveer 70 jaar zijn en dan nog trainingen geven …… Ik ben benieuwd! En omdat ik nieuwsgierig geworden ben, ga ik haar naam even googlen.  Ik lees in een interview, dat zij beschouwd wordt als de moeder van de regio en een inspiratiebron is voor iedere ondernemers.  Als ik haar levensverhaal  lees, raak ik onder de indruk. Ze was net 20 jaar toen ze al aan het hoofd stond van een zelfopgezet tuinbouwbedrijf. Het vak heeft ze geleerd van haar opa. Op haar 36e besloot ze, ondanks dat er inmiddels kinderen waren, naar de moedermavo te gaan en te investeren in zichzelf. Dit smaakte naar meer en ze is nooit meer gestopt met leren! Ofwel een leven lang leren! De opgedane kennis draagt ze over aan anderen tijdens trainingen. Niet met pensioen gaan, maar je passie volgen. Ik word er stil van, maar dat gebeurt wel vaker als ik in mijn eentje achter de pc zit ….

Op de dag van de eerste rit staat de auto om 05.45 uur al startklaar en vertrekken we. Gedurende de twee uur durende rit is het geen moment stil. Wat een enthousiasme straalt deze ‘oma’ uit. Als ik haar afgezet heb, moet ik nog even denken aan het appje van haar dochter: #mooimens!  En inderdaad, na de eerste rit heb ik er al geen spijt van! Respect voor deze powervrouw van 72 jaar!

Wat een heerlijke baan heb ik toch ….. als ik kan rijden!

Comments are closed